Kies Je Koers

Flitsbezoeken

Je bent leerling in klas 2 en rond de 14 jaar. Nog even en je moet een opleiding kiezen. Kiezen is soms behoorlijk moeilijk.  Welke richting ga ik hier op school kiezen? Waar ben ik nou écht goed in en wat past bij mij? Weet ik al een opleiding na het VMBO? Of zelfs een beroep? Wordt het iets met veel techniek, of het verzorgen van mensen, werken op een kantoor, actief in de sport of toch het verzorgen van dieren? Wat zeggen mijn ouders en vrienden over dit alles?

 Allemaal vragen die je niet zomaar beantwoordt. Je doet dat de komende jaren vooral stukje voor stukje. Een van de belangrijke stappen die je nu voor het eerst zet is het bezoeken van bedrijven. Waarom? Door in een bedrijf rond te lopen zie je pas echt wat er voor beroepen zijn. Je ziet mensen aan het werk en kunt ze vragen stellen. 

Deze website moet je zien als een koers die je helpt de juiste keuze voor klas 3 te maken.  Je krijgt informatie over de beroepsafdeling en beroepen die daar bij horen. Ook vind je informatie over allerlei bedrijven in Zaanstad waar al die beroepen te vinden zijn. Daar kun je dan gaan kijken of je het écht wat voor jou is. De bedoeling is dus vooral om je te helpen met het maken van je keuze!

Heel veel succes daarmee en onthoud maar dat verkeerd kiezen niet echt bestaat